کیست مویی یا کیست پیلونیدال

درمان زخم کیست مویی یا کیست پیلونیدال

کیست مویی یا کیست پیلونیدال به کیستی گفته می‌شود که در قسمت بالای شکاف باسن (ساکروم) قرار دارد و معمولاً ناشی از مویی است که به داخل پوست برگشته می‌باشد. این کیست ممکن است سال ها خاموش و بدون علامت بماند و هیچ مشکل جدی را ایجاد نکند.

با این حال، در اغلب موارد موهای فرو رفته یا سفت ممکن است باعث التهاب و عفونت این ناحیه شود که در نتیجه آبسه ایجاد می‌شود و برای تخلیه این عفونت به جراحی نیاز می‌باشد. این آبسه‌ها می‌توانند عود کنند و باعث می‌شوند بیمار برای برداشتن و تخلیه کیست نیاز به مداخله جراحی داشته باشد. بعد از جراحی، زخم بعضی از بیماران در برابر بهبودی مقاومت می‌کند و نتیجه آن یک زخم مزمن و عذاب آور است که بهبود آن دشوار خواهد بود و زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

کیست مویی یا کیست پیلونیدال

 

چه عواملی باعث ایجاد کیست پیلونیدال می‌شوند؟

از جمله عوامل خطر ایجاد کیست مویی یا کیست پیلونیدال می‌توان به سابقه خانوادگی، بی تحرکی، عدم بهداشت فردی و موهای گسترده ناحیه باسن، سیگار کشیدن و چاقی اشاره کرد.

کیست های پیلونیدال بیشتر در جوانان دیده می‌شود و مردان سه تا چهار برابر بیشتر از زنان مبتلا می‌شوند.
اصطحکاک لباس، لباس تنگ یا نشستن به مدت طولانی نیز ممکن است باعث ملتهب شدن ناحیه شود.

 

چه عواملی باعث ایجاد کیست پیلونیدال می‌شوند؟

 

چرا ترمیم زخم کیست مویی دشوار است؟

محل قرارگیری زخم، فشار روی زخم و مشکل در نظافت محل زخم مواردی است که می‌تواند مانع بهبود کیست پیلونیدال شود. عود کیست های مویی پس از جراحی و درمان کامل شایع نیست و کمتر اتفاق می‌افتد.

 

مراقبت از زخم کیست‌های پیلونیدال

در ابتدا، درمان کیست پیلونیدال شامل جراحی و تخلیه این ناحیه می‌باشد.

با توجه به موضعی بودن عفونت، معمولا آنتی بیوتیک خوراکی مورد نیاز نیست. پس از جراحی کیست، مراقبت از زخم شامل شستشو روزانه با سرم شستشو یا ضدعفونی کننده های زخم و پانسمان زخم با پانسمان های نوین جهت تسریع در بهبود زخم است زیرا زخم باید از کف زخم به سمت بالا ترمیم شود.

نحوه انجام پانسمان زخم بسیار مهم است زیرا اشتباه در امر درمان می‌تواند مانع بهبودی زخم شود. اطمینان از اینکه یک مراقبت مناسب از زخم صورت می‌گیرد از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا مدیریت این زخم ها با توجه به موقعیت زخم معمولاً برای بیمار دشوار است.

مهم ترین عامل در بهبود زخم، جراحی و تخلیه مناسب عفونت می‌باشد. پس از جراحی، بیمار باید از نشستن طولانی مدت و پوشیدن لباس تنگ خودداری کند.

مدیریت رطوبت بهینه زخم نیز بسیار مهم است و می‌توان با پانسمان جاذب ترشحات زخم را کنترل نمود، مگر اینکه بیمار ترشحات خیلی زیادی داشته باشد، که ممکن است به درمان زخم با وکیوم تراپی (فشار منفی) نیاز داشته باشد. در حین ترمیم یا التهاب شدید زخم، نباید از وان حمام استفاده شود.

 

درمان زخم کیست مویی و کیست پیلونیدال

 

آموزش های لازم برای پیشگیری از ایجاد کیست مویی

پس از ترمیم زخم، بیمار باید روش هایی را برای کمک به جلوگیری از عود کیست های پیلونیدال آموزش ببیند.

بیمار باید در مورد روش‌های پاکسازی و شیو کردن مو، کاهش فشار از زخم و انتخاب لباس مناسب آموزش ببیند. لازم است به بیمار آموزش داده شود که تمیز نگه داشتن ناحیه بسیار مهم است.

بسیاری از بیماران از لیزر موهای زائد جهت پاکسازی موها بهره مند می‌شوند. بیمار باید اهمیت اجتناب از نشستن طولانی مدت را درک کند زیرا این مورد یکی از عوامل اصلی خطر است.

اگر کیست بعد از جراحی بسته نشود چه کنند؟ گاهی بسته نشدن زخم پس از جراحی ممکن است نیاز به عمل دوم داشته باشد.

عدم رعایت نکات درمانی و استفاده از پانسمان های نامناسب و همچنین استفاده از متد طب سنتی می‌تواند سبب جلوگیری از بهبود زخم گردد.

شستشوی مناسب زخم و استفاده از پانسمان های مناسب که تحت نظر کارشناسان زخم انجام می‌گیرد و همچنین رعایت نکاتی که در کلینیک ها به بیماران آموزش داده می‌شود از عوامل بهبود سریع تر زخم می باشد.

اگر شما نیز از این بیماری و عدم بهبود زخم کیست مویی رنج می‌برید، می‌توانید به کارشناسان زخم در کلینیک زخم ترنم مراجعه نمایید تا بهترین درمان جهت بهبود سریع تر شما انجام گردد.

 

درمان زخم کیست مویی سینوس پیلونیدال

 

مشاوره و تعیین وقت درمان زخم کیست مویی سینوس پیلونیدال: ۰۲۱۴۷۶۲۳۷۳۷ 

4.8/5 - (45 امتیاز)